De speelplek aan de Karel Doormanstraat (2) wordt opgeknapt

Wij hebben de verschillende feedback punten verwerkt in het ontwerp. Via deze weg delen we met jullie het ontwerp wat wordt uitgevoerd in de wijk.

Initiatiefnemer

Deelnemers

Er zijn nog geen deelnemers

Feedback van de gemeente

Reacties

Gepromoveerd naar In uitwerking op 09-10-2023

Dit is de lievelingsspeeltuin van mijn dochter (bijna 11 jr). Ik heb het idee met haar besproken en zij vindt het jammer dat het oude toestel verdwijnt. De nieuwe brandweerauto ziet er weliswaar leuk/ hip uit, maar wel kinderachtig en weinig uitdagend. Zij speelt hier bijna elke dag/avond met vriendinnetjes van zelfde leeftijd en van hen allemaal hoor ik hetzelfde geluid....een groot houten klimrek zien ze helemaal zitten!

Antwoord

Alleen een brandweerauto en graver / veer-element plaatsen is echt te karig. Allereerst mogen er meer bankjes komen. Daarnaast spelen er nu op dit moment 7 kinderen in de speeltuin. 2 jongens van 5 en 6 jaar die veie speeltoestellen optimaal Gebruiken. En daarnaast een groepje meiden van 11 en 12 jaar. Dat wordt echt te krap op 1 toestel. En daarnaast is de uitdaging dan ver te zoeken voor de wat oudere kinderen. De dames van 12 geven zelfs aan dat ze vanwege hun leeftijd NIET het Kraaiennest in mogen. Dat mag maar tot 12. Ze hebben echt behoefte aan meer de hoogte in, klimmen, onder dingen door kunnen. Meer uitdaging in het spel, dat gaat 1 brandweerauto niet geven. Plus… 7 kinderen op 1 toestel… is niet echt lekker verdeeld. Zeker als in de speeltuin hiernaast alleen een ‘boomstam’ komt te liggen zullen er steeds meer kinderen naar deze speeltuin uitwijken. Al met al… Graag de vervangende brandweerauto aanvullen met een groot houten toest

Antwoord

Ik vind het je reinste kapitaalvernietiging. Ik woon direct aan de speeltuin, samen met 2 dochters van 10. De speeltuin is écht goed, zoals hij is. Praatjes als: "De toestellen zijn gevaarlijk en onbetrouwbaar geworden door de leeftijd", zijn dan ook totale onzin! Dit wordt gezegd door de partij die de nieuwe speeltuin erdoor wilt drukken. Gek he? Nu zijn er meerder toestellen (Zowel een klimtoren met glijbaan, áls de brandweerwagen) en deze zijn beide nog in zéér goede staat). Wat ook maakt dat meerdere kinderen, van verschillende leeftijden, tegelijk van de speeltuin gebruik kunnen maken. Ook wordt de brandweerwagen gebruikt als 'rekstok'. Wij zouden het héél jammer vinden als dit allemaal verloren moet gaan voor één nieuw houten speeltoestel.

Antwoord

Deze brandweerauto ziet er wel veel fragieler en kinderachtiger uit dan degene die er nu staat. En waar blijft het klimrek? Dit plan lijkt me nogal een achteruitgang ten opzichte van hoe het speeltuintje er nu uitziet. Oudere kinderen kunnen hier straks niet meer terecht, en met het verdwijnen van de andere kleine speeltuintjes hebben ze al zo weinig speelruimten. Kunnen die 'verouderde' toestellen hier niet nog langer blijven staan?

Antwoord

Ziet er erg leuk uit. Graafmachines zijn hier favoriet.

Antwoord
Idee is ingestuurd op 22-05-2023