aanplant twee bomen (catalpa)

Dag,

ik ben al eerder in discussie gegaan voor meer groen rondom de kruising Van Goorstraat 36 tegenover Lokaal de Ruyter,

Op deze hoek staat een bankje, midden in de zon en met veel stoepruimte.

Graag zou ik er 2 Catalpa bomen willen laten plaatsen. Dit zijn twee mooie Knotbomen met een bolvorming wat een mooie schaduw plek geeft op de stoep.

Eventueel wil ik zelf wel het initiatief nemen om ze te planten en de twee plekken te adopteren en de kosten op mij te nemen.

Ik heb al veel rondom mijn huis groener gemaakt, in overleg met mijn buren en ik hoor veel lovende geluiden van de buurt.

Het zou de kruising Van Goorstraat/De Ruyterstraat mooier maken.

Ik hoor graag van u.

Met vriendelijke groet,

 

Johannes Greve

 

 

Initiatiefnemer

Deelnemers

Er zijn nog geen deelnemers

Feedback van de gemeente

Beste buurtbewoners, 

Het idee wordt niet uitgevoerd. 
Naar aanleiding van bezwaren tegen dit plan van direct aanwonenden wordt het idee niet uitgevoerd. 

Als een idee wordt ingediend is het van belang dat direct aanwonenden eens zijn met het idee. 

Het idee zal worden verplaatst naar het archief.

Beste buurtbewoners, 

De brief over het plan om te vergroenen is bezorgd bij aanwonenden rondom het kruispunt Van Goorstraat/Van Dulckenstraat en De Ruyterstraat. Deze brief vindt u onder het kopje bestanden. 

Heeft u vragen over dit plan? Of onoverkomelijke en gemotiveerde bezwaren? Laat dit dan uiterlijk 3 maart 2024 weten via wijkregisseuroost@nijmegen.nl. Als er geen bezwaren binnen komen starten we in het voorjaar 2024 met de uitvoering.

 

Beste bewoners, 

Er is een gesprek op locatie geweest met de initiatiefnemer. Het planten van 2 (catalpa) bomen is niet mogelijk vanwege de diepe wortels i.v.m. ondergrondse kabels en leidingen. Een groenstrook realiseren met beplanting is wel mogelijk. Buurtbewoners kunnen deze groenstrook dan gezamenlijk inrichten en onderhouden. Dit betekent dat het bankje hiervoor weg moet. Dit doet de gemeente niet zomaar. Omdat het een bewonerswens is, is het belangrijk dat hiervoor draagvlak wordt opgehaald. De initiatiefnemer zal handtekeningen/draagvlak in de buurt ophalen. 

 

Wat vindt u van dit idee? Plaats een reactie en/of klik op het hartje voor een like! 

Beste meneer Greve, 

Ik neem per mail contact met u op. 

Beste initiatiefnemer,

Bedankt voor het plaatsen van dit idee. We gaan het intern bespreken en komen er binnenkort bij u op terug.

Reacties

Mooi initiatief! Vanuit de Groengroep Wolfskuil willen we dit graag extra ondersteunen. Op dinsdag 5 maart delen we €500 uit aan mensen om hun wijk te vergroenen. Doen jullie mee? Het evenement vindt plaats bij Gezellig Nijmegen, Ganzenheuvel 56 van 19:00 tot 21:00. Aanmelden kan via: https://www.eventbrite.nl/e/tickets-buurtvergroeners-820138465227?utm-campaign=social&utm-content=attendeeshare&utm-medium=discovery&utm-term=listing&utm-source=cp&aff=ebdsshcopyurl

Antwoord

Dag Sjaak, ik kom graag aanstaande dinsdag naar gezellig nijmegen. binnenkort wordt er door de gemeente twee stroken van 3x2 meter en 2x2 meter ter hoogte van de van goorstraat 36 gemaakt. Wij moeten wel zelf voor groen zorgen. dus een ondersteuning zou welkom zijn.

Antwoord

Sorry, de opmaak is weggevallen waardoor het redelijk onleesbaar is.

Antwoord

deel 3 reactie: ... niet als bewoners-groepsgebeuren. Ook zou ik zelf niet méér willen doen aan groenonderhoud, qua hoeveelheid werk is het voor mij zo precies passend. - Extra fietsenrekken op parkeerplaats van Goorstraat: ik denk dat dan een van de plekken zou zijn thv nummer 36a en b of aan de overkant? Daar ben ik op tegen, ik vind een fietsenrek sowieso rommelig staan (ook een mooie zwarte) en daar zou ik dan dagelijks meerdere keren per dag vlak langs komen. Dat zou ik echt een achteruitgang vinden. Ook heb ik dan vlak onder mijn woning extra cafébezoekers die daar hun fiets stallen (en midden in de nacht, niet per se stil, weer weghalen). Samengevat: wat mij betreft zou het het beste zijn als er rondom GFT bak en op de plek van bankje en prullenbak een soort extra groen perk zou komen, maar geen extra fietsenrekken in de van Goorstraat.

Antwoord

deel 2 reactie: - Bankje weg: ik heb er geen enkele last van, maar geen bezwaar om het weg te halen. Ik zie er nauwelijks wijkbewoners gebruik van maken. - De prullenbak is inderdaad heel vaak overvol, dat ziet er niet uit. Ben alleen bang dat zonder prullenbak de zooi in het groen gegooid wordt. Ik onderhoud boomspiegels en een geveltuintje in de van Goorstraat en daar moet ik nu al best vaak los afval uit vissen (vooral verpakkingen van eten en drinken). - Aanplanting verder de van Goorstraat in: ik weet niet precies wat je daarmee bedoelt, maar ik onderhoud al jaren thv nr 36 a en 36 b een geveltuintje, thv 38 een boomspiegeltje en thv 42 nog een grote boomspiegel (sinds dit jaar thv nr 44 ook, maar die is erg moeizaam/droog door de wortels van de grote boom die erin staat). Ik zou in ieder geval dit graag op dezelfde manier voortzetten, ik krijg ook vaak heel positieve reacties van bewoners en voorbijgangers. Hierbij vind ik het heel fijn om dit gewoon in m’n eentje te doen, ...

Antwoord

deel 1 van reactie: Hoi Hans en gemeente, Hier een van Goorstraat-bewoner. Mijn reactie op het plan zoals je dat vandaag 18/8 verspreid hebt in de brievenbussen: Ik ben sowieso heel erg voor meer groen en je hebt ook al veel gedaan! Puntsgewijs mijn reacties: - Afsluiten van Goorstraat dmv zwarte fietsenrekken: ben ik tegen, ivm bereikbaarheid parkeerplaatsen, hulpdiensten, algehele doorstroming. - Verplaatsen Grolsch-fietsenrek bij GFT-bak naar overkant bij andere: geen last van het rek, maar het staat wel rommelig. Plaatsen naast het andere Grolsch-rek in de van Goorstraat prima, maar ja dan is dáár een extra rommelig rek (2e rek is door de vorige eigenaars van Lokaal de Ruyter geplaatst, ooit stond er alleen 1 rek op eigen terrein van toen café de Kroeg). - Tegels rond GFTbak eruit en groen aanplanten, combi met boomspiegel: ja leuk!

Antwoord
Idee is ingestuurd op 21-06-2023