Win win situatie

Mijn idee.....

- Waterstaat ter hoogte van de weurtseweg wordt nu gesierd door hoge bomen, die staan tussen de parkeerhavens. 
Echter ondervinden we als bewoners veel hinder van deze bomen. 
Buitenom het feit dat we elke herfst flinke hoeveelheden blad kunnen opruimen, zitten er het hele jaar door veel vogels in, die ieder op hun beurt alle auto’s vol poepen. 
De perkjes bevatten hier en daar wat struikjes maar deze kunnen wegens de bomen slecht groeien. 
Wat nou als de bomen aan de oneven kant van de straat plaats zouden maken voor mooie struiken. Ik denk hierbij aan vlinderstruiken, rododendron oid. Hierdoor krijgt de straat meer kleur, wordt het beter voor insecten (vlinders en bijen) en hebben we minder overlast van de vogels. Het groen blijft op deze manier behouden. Een win win situatie lijkt mij. 

- het grasveldje (waterstraat/ weurtseweg) wordt nu gebruikt als honden uitlaat plek en regelmatig als illegale vuilnis stort. 
Buitenom het feit dat het niet alleen vies is, is het in de zomermaanden tevens een plek waar ongedierte op af komt te denken aan ratten en marters. 
Hoe leuk zou het zijn als daar een “groene/natuurlijke” speelplek voor kinderen zou komen. Ik denk hierbij aan een aantal klimbomen, houtsnippers als bodembedekking, een waterspeelplaats etc dit mooi omheind met een diversiteit aan planten/ struiken en bomen. 
Op deze manier kunnen mensen ook nog eens gebruik maken “groen in de stad”.

met vriendelijke groet,

Carlijn Hernandez vd Weetering 

Initiatiefnemer
Deelnemers

Er zijn nog geen deelnemers

Feedback van de gemeente

Dank u voor het plaatsen van uw idee op mijnwijkplan. Fijn dat u ons digitale platform hebt gevonden! Het is belangrijk dat uw idee ondersteund wordt door de wijk / wijkbewoners. Probeer uw buurtgenoten naar mijn wijkplan te krijgen voor het uitdelen van hartjes en te reageren op uw idee! Succes!

Reacties

Aan de nieuwbouwkant van de Waterstraat parkeert geen enkele bewoner onder de bomen, tenzij het niet anders kan. Je vindt je auto meestal stevig ondergepoept weer terug. Zonde van de ruimte inderdaad, dus een andere indeling is hartelijk welkom. Met het perkje op de hoek ben ik het ook geheel eens: vriendelijk inrichten, zodat het geen afvalputje meer is.

Antwoord
Idee is ingestuurd op 01-12-2020