Weurtseweg: aansluiting op Laan van Oost-Indië

In West verandert er de komende jaren veel. Er komen nog woningen bij in het Waalfront, er komt een nieuwe parkeergarage met woontoren vlak bij de Hezelpoort en het station krijgt een nieuwe ingang in West. Hierdoor wordt het drukker in dit gebied.  Daar passen we de komende jaren de wegen op aan, voor fietsers, het openbaar vervoer en automobilisten.

We starten met aanpassingen aan de Laan van Oost-Indië en de Weurtseweg. Vanaf 20 maart verandert de verkeerssituatie. De Weurtseweg zal voor langere tijd afgesloten zijn voor het doorgaande verkeer en dus ook voor het openbaar vervoer. Uiteindelijk zal bijna heel de Weurtseweg veranderen in een fietsstraat en wordt de Laan van Oost-Indië de doorgaande weg. Op 9 maart was er een inloopavond voor meer informatie. 
 

In het kort: Wat betekent het werk aan de wegen voor u?

20 maart-16 april:
Vanaf 20 maart  is de Laan van Oost-Indië dicht. De huizen aan de straat zijn wel bereikbaar en er komt een tijdelijke weg naar de haven. Het verkeer kan in deze periode nog wel over de Weurtseweg.

17 april-23 juni:
In deze periode gaat de Weurtseweg dicht tussen Flavus en de Voorstadslaan. Het Waterkwartier blijft voor bewoners het best bereikbaar via de Marialaan en de Waterstraat. Fietsers kunnen wel dicht in de buurt langs de werkzaamheden rijden. Voor het autoverkeer stad in en stad uit betekent dit dat het wordt omgeleid via de route Tunnelweg – Marialaan - Industrieweg  –Oversteek.

Juli 2023: geen omleidingen meer 
Het verkeer en de bussen rijden de nieuwe route. Voor de afronding zijn er in de zomer nog kleine werkzaamheden.

Initiatiefnemer

Deelnemers

Er zijn nog geen deelnemers

Feedback van de gemeente

Reacties

Gepromoveerd naar In uitvoering op 20-03-2023
Idee is ingestuurd op 17-02-2023