Vergroening trottoir Eerste Oude Heselaan - Havikstraat

De Eerste Oude Heselaan is een groene straat met prachtige lindens.Toch kan het nog groener. Op allerlei plekken, waar het geen hinder veroorzaakt, zouden stoeptegels plaats kunnen maken voor meer groen. Groen brengt kleur, leven en rust aan in de omgeving. Het is goed voor de diversiteit en het milieu, maar ook voor mensen. Het vermindert stress en stimuleert beweging (wandelen, etc.). 

Nu concreet: bij de T-splitsing tussen de Eerste Oude Heselaan de Havikstraat ligt een breed trottoir. Deze wordt op drie plekken in het midden onderbroken door kleine boomspiegels van ongeveer 1.2x1.2 meter. Vanwege deze onderbrekingen, wordt op een groot deel van de stoep (aan de straatzijde) praktisch nooit gelopen. Deze betegeling is dus overbodig. Het zou mooi zijn om op de helft van deze stoep de tegels te vervangen met groen, op zo'n manier dat er genoeg ruimte over blijft voor een degelijk looppad. Dit vormt een vrolijke groene entree voor de havikstraat. De beplanting kan door enthousiaste bewoners van de omliggende huizen worden bijgehouden, op dezelfde manier als bij een boomspiegel (met gele stoeptegel). 

Een deel van het troittoir kan worden overgehouden voor 1) het stationeren van een motor/aanhangwagen, 2) doorgang naar de tuindeur en 3) afval containers, wanneer deze worden opgehaald.

p.s. aanvullende ideeen zijn welkom! 

Initiatiefnemer

Deelnemers

Feedback van de gemeente

Reacties

Waarom is er na 2 jaar nog niets gedaan? De boomspiegels liggen er nog zo bij. Ik had wel meer verwacht van de gemeente die vaak pronkt met "Operatie steenbreek".

Antwoord

Momenteel zijn we nog in afwachting van de status van het leggen van kabels en leidingen. Het zou namelijk zonde zijn als we nu vergroenen en vervolgens het groen weer op de schop gaat, omdat er nog leidingen gelegd moeten worden. Zodra er meer bekend is, delen we hier een update.

Antwoord
Gepromoveerd naar In uitwerking op 09-02-2022

Straat is niet meer wat het was,als iedereen de stoepen en tuintjes netjes bijhouden is het veel mooier dan nog meer groen.

Antwoord

Straat is niet meer wat het was,als iedereen de stoepen en tuintjes netjes bijhouden is het veel mooier dan nog meer groen.

Antwoord

Goed idee!

Antwoord

Goed plan!

Antwoord

Mooi plan!!

Antwoord

Ja, goed plan!

Antwoord
Idee is ingestuurd op 04-11-2021