Vergroening en veiliger maken Teerplein de Biezen

De buurt is van samenstelling veranderd sinds deze is gebouwd. De oude garde mist de gezelligheid de nieuwkomers en studenten groen en veiligheid om zonder gedonder langs het teerplein te lopen.

het idee is de groene keet waar nu vooral gerookt en gehangen wordt te verplaatsen naar elders en meer groen te maken op het plein langs de randen aan de binnenkant van het plein. Misschien ter compensatie van de keet weghalen meer bankjes en openbare fitnes toestellen zoals in het Westerpark.

Initiatiefnemer

Deelnemers

Feedback van de gemeente

Beste BW,

Uw vraag is gelezen en staat zeker op de agenda bij de wijkregisseurs van Oud West. Ik zal het voor de zekerheid nogmaals onder de aandacht brengen. 

Beste initiatiefnemer, Bedankt voor het plaatsen van uw idee op MWP. Omdat het idee niet alleen over de fysieke openbare ruimte gaat maar ook over de leefbaarheid in de wijk neemt Jeffrey Leeuwenhaag (Wijkregisseur Oud-West) binnenkort contact met u op om een afspraak te maken.

Reacties

Gepromoveerd naar In uitwerking op 19-02-2024

Beste Nicole Schraven, Nav uw onderstaande reactie zou ik graag nogmaals benadrukken dat de JOB de oorzaak is van alle overlast en vernielingen. En natuurlijk zoals ieder jaar weer vuurwerkoverlast. BW Uw vraag is gelezen en staat zeker op de agenda bij de wijkregisseurs van Oud West. Ik zal het voor de zekerheid nogmaals onder de aandacht brengen.

Antwoord

Goede avond, ik ben benieuwd als vice voorzitter van de VVE van de flat op de hoek (boomvalkstraat) wanneer er weer een vervolg komt. Ik blijf erbij dat de biezen, met het Teerplein en het groene plein (wat mij betreft een voorbeeld voor, wat er i.c.m. de vervuilde ondergrond mogelijk is) aan de Spechtstraat twee belangrijke plekken voor ontmoeting, ontspanning, beweging en natuur zouden moeten worden (en blijven). De plannen voor het station aan de westzijde zien er allemaal veel belovend uit, hopelijk blijft er aandacht en focus over voor deze twee pleinen.

Antwoord

Eens met alle eerdere reactie. Het zou fijn zijn als het plein eindelijk groener en veiliger wordt voor omwonenden, kinderen en volwassenen.

Antwoord

Goed idee! Ik stoor mij vaak aan de rokende hangjeugd en dat geeft ook niet altijd een veilig gevoel. Meer groen zou zeker helpen! De keet weg en misschien picknicktafels plaatsen voor de studenten.

Antwoord

Absoluut eens met de eerdere reacties. Veel meer groen van maken, misschien het speeltuintje wat vernieuwen voor kinderen. Dat groene hok weghalen en bankjes neerzetten, het zal de aantrekkelijkheid van de buurt echt ten goede komen.

Antwoord

Meer groen zou inderdaad fijn zijn. Graag wel de pingpongtafel behouden, daar maak ik ‘s zomers dankbaar gebruik van. Andere sport- en spelonderdelen zouden ook leuk zijn voor de studenten en kinderen uit de wijk.

Antwoord

Het zou fijn zijn als het pleintje groener en sfeervoller wordt! Met de hangplek van de jongeren is er nu ook telkens veel zwerfafval, ik hoop dat dat verminderd kan worden.

Antwoord

Als studente voelt het niet altijd even fijn om 's avonds of als er een groep zit langs het plein te lopen. En meer groen is altijd fijn! De bankjes vind ik een goed plan, zodat je ook met vrienden of een goed boek in het groen kan zitten.

Antwoord

Bedankt voor jullie reacties, stuur het vooral door:)! Bedenken we samen een mooie inrichting. For the English speaking, sorry that I forgot to write the idea in English. Its a second try at making the square safer, with less drugs, less heat during the longer and dryer summers. More green and space to fitness excericese haha

Antwoord

Het zou fijn zijn als het plein wat gezelliger zou worden gemaakt. Zoals bij het Westerpark, met wat bankjes, fitness toestellen, een klimrek, schommels. Meer beplanting Ed. De hangplek verplaatsen naar een plek waar omwonenden er geen last van hebben, zodat het plein veiliger wordt voor kinderen. ( Zwerfafval, sigarettenpeuken, gaspatronen Ed.). Dit zou de samenhorigheid voor de buurt zeker ten goede komen.

Antwoord

Zou fijn zijn op teerplein meer groen boom bij glijbaan in de zomer is die erg heet. Jop weg betonblokken weg worden er toch iedere keer van af geschopt.

Antwoord

Dit is heel belangrijk voor de leefbaarheid en veiligheid van onze wijk.

Antwoord
Idee is ingestuurd op 13-03-2021