Groene borders langs Laan van Oost-indië Nijmegen

Onze woningen aan de laan van Oost-indië zijn onlangs opgeleverd en hebben voor de deur een aantal parkeerplaatsen gekregen.  Daar tussen hebben we begrepen wordt de grond aangevuld en ingezaaid met gras.

helaas hebben we aan de overkant van de straat gezien wat daar de gevolgen van zijn en dit is alles behalve mooi.

Wij als aangrenzende bewoners zouden graag zien dat de gemeente hier iets anders plant om ervoor te zorgen dat deze groene stroken niet worden gebruikt als extra parkeren en een wildgroei aan onkruid etc.

Ik heb enkele plaatjes toegevoegd wat een alternatief zou kunnen zijn ipv het geplande gras.

Uiteraard nodig ik de bewoners van de Laan van Oost-indie uit om ook ideeen aan te geven wat zij mooi vinden.

Initiatiefnemer

Deelnemers

Feedback van de gemeente

Hoi Ger,

Goed je gesproken te hebben. Graag hoor ik van je wanneer je dit plan weer wil oppakken . 

 

Dank u voor het plaatsen van uw idee op mijnwijkplan. Fijn dat u ons digitale platform hebt gevonden! Het is belangrijk dat uw idee ondersteund wordt door de wijk / wijkbewoners. Probeer uw buurtgenoten naar mijn wijkplan te krijgen voor het uitdelen van hartjes en te reageren op uw idee. Succes!

Reacties

Prima idee! Nu naar een jaar is het gras nog altijd niet dichtgegroeid en heeft veel kale plekken met zand en puin. Het zou mooi zijn om nu in de lente wat mooie beplanting aan te leggen of bloemen in te zaaien.

Antwoord

Goed idee Ger! Het gezaaide gras begint inmiddels te groeien dankzij de inzet van een aantal bewoners. Echter als dit niet dor de bewoners zelf wordt onderhouden veranderd ook deze groenstrook in een woeste strook onkruid als aan de overkant van de straat. Als er andere planten en bijbehorende bomen zouden worden aangeplant en krijgt de Laan de uitstraling die het verdient als nieuwe stadsentree vanuit West. Bewoners leven nu al een geruime tijd in een bouwput met alles wat daarbij komt kijken. Een hoogwaardige kwaliteit openbare ruimte zou erg wenselijk en op zijn plek zijn hier.

Antwoord

Heel mooi idee. Inmiddels is er al wat gras gezaaid wat we zelf goed proberen te onderhouden. Maar wat meer planten en kleur zou top zijn. En meer parkeerplekken zijn ook hard nodig.

Antwoord

Goede ideeën omdeze mooie nieuwe buurt Batavia fraai te houden.

Antwoord

Zo'n mooie nieuwe wijk en het groen is momenteel één grote dorre bende. Dat moet toch anders kunnen? Meer groen en meer 'natuurlijk' leven in deze wijk zo beter passen in het straatbeeld en het woongenot van iedereen ten goede komen. Ik steun dit initiatief van harte.

Antwoord

Helemaal mee eens!

Antwoord

Wij zijn het er ook mee eens dat de borders voor onze huizen er niet mooi uit zien. Op de plekken waar geen parkeerplaatsen zijn aangelegd ligt nu zand wat vol aan het groeien is met onkruid. Hier wordt inderdaad op geparkeerd omdat er te weinig parkeerplaatsen zijn. Graag zouden wij ook extra parkeerplekken zien en verzorgde groene borders.

Antwoord

Topidee Ger. Wij zijn het helemaal eens. We hebben zo een mooie wijk maar die borders zien er echt niet uit momenteel. Wij ondersteunen dit ook van harte.

Antwoord

Uitstekend idee Ger ! Wij ondersteunen dit van harte

Antwoord

Wij ondersteunen dit volledig. Daarnaast zien wij graag extra parkeerplaatsen want een aantal plekken heeft geen groen maar is ook geen parkeerhaven, waardoor nu op kale grond wordt geparkeerd (en in de winter auto’s vast komen te zitten in de modder).

Antwoord
Idee is ingestuurd op 26-06-2019