Een veiligere Ferry Portierstraat

Door het uitstellen van het doortrekken van de Laan van Oost-Indië en de (bouw)werkzaamheden t.b.v. het Honiggebied komt er dagelijks een enorme hoeveelheid (bouw)verkeer door onze straat. Er wordt veel te hard gereden waardoor er extreem onveilige situaties ontstaan in deze kinderrijke straat. Daarnaast komt dit het straatwerk absoluut niet ten goede. We willen graag met meerdere 'Victor Veiligs' de chauffeurs wijzen op hun snelheid en tevens aangeven dat hier kinderen spelen. 

Initiatiefnemer
Deelnemers

Feedback van de gemeente

Reacties

Dit is echt ongehoord. Dus omdat de gemeente/project ontwikkelaar de plannen wijzigen om de Weurtseweg weg doe te trekken naar Laan van Oostindie, fungeert onze straat nu als hoofd aan en afvoer route van al het bouwverkeer. Levensgevaarlijk, en het gaat al vaak mis met hardrijden verkeer vanuit de dwars straten die het fietspad op komen rijden. Gemeente, wordt aub wakker!

Antwoord

Goed initiatief! De huidige verkeerssituatie combineert slecht met de kinderen die in het blok spelen en rondjes maken op fietsjes, steps en driewielers. Ze spelen verstoppertje tussen de geparkeerde auto's waar het verkeer met te hoge snelheid langs raast. De helling in de straat lijkt bestuurders uit te nodigen om wat extra gas te geven. Hopelijk kan de gemeente ook met een oplossing komen om het vrachtverkeer en doorgaand verkeer via een andere route te leiden. Bijvoorbeeld door de Laan van Oost Indie door te trekken. Naast dat er te hard gereden wordt, zijn de kruisingen op de uiteinden van de Ferry Portierstraat simpelweg niet overzichtelijk genoeg voor vrachtwagens om de bocht veilig te kunnen maken. Met name aan de kant van de LvO al meermaals bijna-ongelukken met fietsers plaatsgevonden.

Antwoord

Straat is totaal ongeschikt voor zwaar verkeer. Moet toch een alternatieve route gevonden kunnen worden?

Antwoord

Hoog tijd dat er naar deze onveilige situatie wordt gekeken!

Antwoord

Goed idee!

Antwoord
Idee is ingestuurd op 26-08-2020