Bij, bij, bij, ben jij er ook bij?

Ten eerste, in wat voor een prachtige wijk woont u! Dan ten tweede, mist u ook weleens een beetje het groen in deze prachtige wijk? Een plek om lekker te kunnen vertoeven? Biodiversiteit? Zo ja? Lees dan vooral verder! Mariëtte Weber en wij, studenten van de Allesbinder (HAN), namelijk ook!

In de wijk de Biezen te Nijmegen woont Mariëtte Weber die met het initiatief kwam voor meer groen in de wijk en een opknapbeurt voor een stukje grond van vergane glorie. Mariëtte heeft contact gezocht met Allesbinder, een organisatie van de HAN bestaande uit enthousiaste studenten die graag meehelpen dit project naar de volgende stap te brengen.

De Biezen is een wijk die flink aan het innoveren is. Het groen in deze mooie wijk mag natuurlijk niet achterblijven in deze innovatie. Wij zouden graag een stukje grond van vergane glorie nieuw leven in willen blazen, eens stevig onderhanden willen nemen, om het gemis van groen in de wijk de Biezen tegemoet te komen, misschien zelfs met uw hulp (als u gezind bent voor groene vingers en/of gewoon heel veel gezelligheid)! Het desbetreffende stukje grond ligt tegen de Dijkstraat 19 aan, links naast de betonnen trap wanneer je omhoog zou lopen. Dit stukje vergane glorie ondergaat hopelijk in een niet te verre toekomst een prachtige opknapbeurt, maar dan hebben we uw stem nodig!

Er zijn al een aantal ideeën verzamelt zoals het plaatsen van vogel/insectenhuisjes, vlinderstruiken, vooral veel groen en alles om de biodiversiteit te vergoten. Het moet een prettige plek worden, een plek waar je lekker kunt vertoeven, hoe tof klinkt dat?!!. Heeft u nou ook nog goede ideeën? Stuur vooral een chatberichtje! Alle ideeën worden met open armen ontvangen. Wilt u uw ideeën liever in persoon delen? 8 Maart organiseren wij (studenten van Allesbinder) op het desbetreffende stukje grond, naast de Dijkstraat 19, een bijeenkomst met koffie en thee om ideeën uit de wijk te verzamelen. Bent u er ook bij, bij, bij? 

Mocht je geïnteresseerd zijn en nog meer willen weten over dit wijkplan, met het volgende linkje: https://youtu.be/gRe_7ZRPMdk wordt u doorgestuurd naar een video van ‘wij zijn Nijmegen’ waar verder wordt gepraat over het desbetreffende stukje grond.

 

Initiatiefnemer

Deelnemers

Er zijn nog geen deelnemers

Budget

  • beplanting

    In 2022
    project.budget.fields.is_assigned-alt