Watertap op hondenuitlaatveld

Beste,

De dagen worden warmer, de honden moeten hoe dan ook uitgelaten worden. Op onze hondenveld ontmoeten ze elkaar iedere dag, ze spelen, rennen, liggen er te genieten onder de bomen, terwijl hun baasjes bijkletsen en socialiseren.

Ons hondenveld is meer dan een poepveld, het is een sociale ontmoetingsplek voor mens en dier. Iets wat we allen nodig hebben in deze tijd. I  de zomermaanden hangen de honden er omdat de baasje het zo gezellig met elkaar hebben.

Wat we er missen is een watertap, zodat we de honden kunnen voorzien van vocht. Zij kunnen hun warmte namelijk niet goed kwijt.

Ook voor vierdaagselopers een fijn idee, want onze hondenveld wordt in die periode voor de helft gebruikt door wandelaars.

We zouden het te gek vinden als de watertap er spoedig komt!

Met vriendelijke groet,

Namens alle hondenbaasjes uit Altrade/Oost en de honden,

Shelly Roso

Initiatiefnemer

Deelnemers

Feedback van de gemeente

Beste bewoners, 

Het extra bankje is besteld. Zodra deze binnen is zal contact worden opgenomen met de initiatiefneemster. 

Beste bewoners, 

Onze vakinhoudelijk adviseur heeft de wensen voor een opvangbak voor water en een klaphekje afgewezen. Dit wordt niet in een hondenuitlaatplaats (HUP) geplaatst. 

De wens voor een bankje in de zonzijde wordt opgepakt. Zodra hier meer nieuws over is wordt dit gedeeld met de initiatiefneemster. 

Beste bewoners, 

Samen met de wijkregisseur hebben we met de initiatiefnemer, Shelly Roso,  op locatie een prettig gesprek gehad.

Een drinkwatervoorziening als een join the pipe is niet bedoeld voor honden. 

De waterpomp in de naastgelegen buurttuin is aangesloten op het dak van het kerkje, zo wordt er regenwater opgevangen en opgepompt voor de buurttuin. Hondenbaasjes mogen hier ook gebruik van maken om een bakje water voor de hond(en) te vullen. Mogelijk dat er een klaphekje kan komen.

Het idee is ontstaan om op het hondenveld een stenen 'in gegraven' bak te plaatsen, wat regenwater kan opvangen en waar de honden uit kunnen drinken. 
Daarnaast is de wens voor een extra bankje in de zonzijden van de HUP.

Onze vakinhoudelijk adviseur pakt de ideeën op. Zodra er nieuws is zal dit gedeeld worden.

 

 

 

Beste bewoners, 

De gemeente heeft goed contact met de initiatiefnemer van het idee. Er wordt onderzoek gedaan naar de mogelijkheden voor het plaatsen van een watertappunt. Het kan enige tijd duren. Zodra er nieuws is, wordt dit met jullie gedeeld. 

Beste Shelly Roso, 

Op 10 oktober heb ik u een mail gestuurd. Wilt u contact met mij opnemen om het idee inhoudelijk te bespreken. 

Met vriendelijke groet, 
Daniëlle Bensink

Beste bewoners, 

Het is belangrijk dat uw idee ondersteund wordt door de wijk/wijkbewoners. Probeer uw buurtgenoten naar Mijn Wijkplan te krijgen voor het uitdelen van hartjes en te reageren op uw idee. Succes!

Beste Shelly Roso en alle andere hondenbaasjes uit Altrade/Oost,

Hartelijk dank voor het plaatsen van jullie idee op MijnWijkplan! 

Wij bespreken het idee intern en komen er spoedig op terug. 

Met vriendelijke groet, 

Daniëlle Bensink
Projectmedewerker 

Reacties

Gepromoveerd naar In uitwerking op 23-08-2023

Beste Danielle, Nav het artikel in de brug van 27 mei jl. Waarin staat dat er watertappunten en gemonteerde waterbakken komen voor dieren, met name in parken waar veel honden komen, verzoek ik u ons idee opnieuw te gaan onderzoeken en van een positief uitkomst te voorzien. Dit omdat ik perplex sta van het feit dat u mij een week, voor dit artikel geplaatst is, te kennen geeft dat het idee van ons niet kan en dat hetzelfde idee via de stadspartij wel kan!

Antwoord

Hoi Shelly, ik ga het intern navragen en kom er bij je op terug!

Antwoord

Ik heb niets toe te voegen aan woorden Marlies Zou echt geweldig zijn!!!!

Antwoord

Graag wil ik dit idee van harte ondersteunen. Het losloopveldje wordt in alle seizoenen druk bezocht door honden en hun baasjes uit de wijk, maar ook van buiten de wijk, en tegenwoordig ook door Oekraïense vluchtelingen met hun hond. Mensen ontmoeten elkaar hier, bieden elkaar hulp (met opvang van de hond, maar ook met andere zaken) en de honden spelen met elkaar, doen hun behoeftes en kunnen hun energie kwijt. Een watertap zou een zeer welkome aanvulling zijn, vooral in de hete periodes als de honden hier hijgend rondlopen na een rondje rennen en spelen.

Antwoord
Idee is ingestuurd op 17-06-2022