Vergroenen speelplek Poeyenstraat

Ik denk bij de speelplek aan de Poeyenstraat aan vergroenen, aan biodiversiteit, aan een soort wijkvoedselbos.

Verschillende planten, struiken en bomen ( leibomen langs de muur) zo gepland dat ze elkaar stimuleren in groei.

Als bijkomstigheid en niet onbelangrijk: de bevordering van het toenemen van diversiteit in insecten en vlinders, vogels ( vogelkastjes ophangen) en andere dieren (b.v. egels)

Een plek wat weinig onderhoud nodig heeft, maar wel een terrein waar wijkbewoners kleinfruit kunnen plukken, in rust kunnen zitten ( bankje) en elkaar kunnen ontmoeten op een groene plek.

De eerste jaren zal het bewateren van planten de nodige aandacht moeten krijgen en het beschermen van het jong gewas tegen aanvreten door ongedierte.

 

Initiatiefnemer

Deelnemers

Er zijn nog geen deelnemers

Feedback van de gemeente

Beste initiatiefnemer, 

Uw idee wordt opgepakt door de projectleider van het Bomenplan.

Omdat het idee hierdoor geen aanspraak maakt op het wijkbudget wordt uw idee verplaatst naar het archief. 

De projectleider neemt via uw persoonlijke e-mailadres contact met u op. 

Beste buurtbewoners, 

Vergroenen op deze locatie is mogelijk. De gemeente ontvangt graag een gezamenlijk plan/schets van het idee. Om het idee verder uit te werken is het belangrijk dat er draagvlak voor het idee wordt opgehaald.

Wat vindt u van dit idee? Plaats een reactie en/of klik op het hartje voor een like! 

Beste initiatiefnemer, 

Dank voor het indienen van dit idee. Leuk dat u meedenkt om deze plek anders in te richten. We gaan dit intern bespreken en komen er bij u op terug.

Reacties

En daarnaast zijn jullie van harte welkom bij onze maandelijkse bijeenkomsten in de Wijkfabriek om het idee verder uit te werken

Antwoord

Mooi initiatief Trees! Vanuit de Groengroep Wolfskuil willen we dit graag extra ondersteunen. Op dinsdag 5 maart delen we €500 uit aan mensen om hun wijk te vergroenen. Doen jullie mee? Het evenement vindt plaats bij Gezellig Nijmegen, Ganzenheuvel 56 van 19:00 tot 21:00. Aanmelden kan via: https://www.eventbrite.nl/e/tickets-buurtvergroeners-820138465227?utm-campaign=social&utm-content=attendeeshare&utm-medium=discovery&utm-term=listing&utm-source=cp&aff=ebdsshcopyurl

Antwoord
Idee is ingestuurd op 24-09-2023