Plantenbakken ipv betonblokken

In de Roukensstraat, ter hoogte van nummer 26, staan betonnen blokken ivm eenrichtingsverkeer. Graag zouden wij deze betonnen blokken vervangen door één of meerdere plantenbakken. Op deze manier vergroenen we de straat en zorgen we dat regenwater beter weg kan stromen. Er zijn meerdere buurtbewoners die het leuk vinden om het groen in de bakken te beheren/verzorgen.

We zouden de bakken graag combineren met bankjes (zie foto). Het is een plek waar Buurtbewoners vaak staan te praten. Handig als er een bankje is waar ze even kunnen gaan zitten. 

Een bijkomende reden is de verkeersveiligheid in de straat. De plantenbakken zorgen ervoor dat brommers / scooters afremmen, en hen ontmoedigen om de straat als doorgaande weg te gebruiken. Er ontstaan nu soms onveilige situaties met op straat spelende kinderen. 

Kortom, meerdere vliegen in één klap! We zijn benieuwd wat jullie van ons idee vinden. Reageer hieronder en/of plaats een hartje als je dit een goed idee vindt!

Initiatiefnemer

Deelnemers

Feedback van de gemeente

Beste bewoners, 

De gemeente heeft goed contact met de initiatiefnemers van het idee. 

Er worden een aantal groenperken door bewoners in participatie genomen. 
De fietsenrekken in de Roukensstraat en Van Somerenstraat zullen naar verwachting in het 1e kwartaal 2023 worden vernieuwd. 

De fase van het idee wordt verplaatst naar 'in uitwerking'.

Beste bewoners, 

Inmiddels is er een afspraak in de straat gepland om samen de ideeën en wensen te bespreken met o.a. de groenadviseur en adviseur straatmeubilair. 

Beste Mvr. Bovens, dank voor het indienen van dit idee op MijnWijkplan! Leuk dat er interesse is in het vergroenen van de straat. Op het moment dat de Opzichter Groen beschikbaar is, neemt die contact op om de mogelijkheden te bespreken. 

Reacties

Gepromoveerd naar In uitwerking op 01-11-2022

We zijn vanuit de Van Somerenstraat 1,5 jaar geleden begonnen met het vergroenen van de straat: nieuwe invulling van bepaalde geveltuintjes, uitbreiding van de geveltuintjes (stenen eruit) en het adopteren en vergroenen van de boomspiegels. Het is niet onopgemerkt gebleven: de onderlinge contacten zijn verbeterd, er komen veel positieve reacties, de vogels/poezen/insecten genieten ervan, etc. Begin van dit jaar ging het in de gezamenlijke groepsapp van Van Somerenstraat en Roukensstraat over het verder vergroenen van onze straten. Er is veel energie en er zijn veel goede ideeën. Een deel kunnen we zelf, voor een deel hebben we de gemeente nodig. Dit onderdeel van het vergroenen van de gedeeltelijke knip in de Roukensstraat is stap 1. Uiteindelijke invulling en uitvoering van het plan gebeurt natuurlijk in goed overleg tussen gemeente en de buurt.

Antwoord

Prima plan!!! Zal de straat ten goede komen, zeker vanuit het idee om de straten te vergroenen. Deze 3 scheefgezakte betonblokken kunnen echt niet meer.

Antwoord
Idee is ingestuurd op 01-03-2021