Muurschildering Mozartstraat

Het plan is om de bekladde muur aan de Mozartstraat in hartje oost te verfraaien met een muurschildering van een Nijmeegse kunstenaar. We hebben al een enthousiaste kunstenaar (Remco Visser) gevonden die al veel kunstwerken in de stad heeft gemaakt.  Samen met de mensen uit de componistenbuurt (www.mozartbuurt.nl) en de buurtvereniging willen we een actieve bijdrage leveren aan dit project. Wij zouden graag een bedrag hebben om dit samen te realiseren. 

Initiatiefnemer

Deelnemers

Feedback van de gemeente

Reacties

De link om te stemmen voor de drie getoonde ontwerpen werkte niet meer, dus daarom maar op deze manier: Ik vind alle drie ontwerpen niet mooi en kan mij vinden in de reactie van Jan Maurits Schouten. Bovendien denk ik dat de zes componisten binnen afzienbare tijd snorren, baarden en/of een bril hebben. Waarom niet Diederik Grootjans gevraagd; die kan daar samen met de buurt een mooi project van maken.

Antwoord

Het ontwerp dat nu is ingediend is om heel veel redenen erg lelijk. Componistenbuurt.. laten we de koppen van de componisten op de muur schilderen. Geen kunstzinnig idee, flauwe illustratie.

Antwoord

Goed initiatief maar er moet wel draagvlak zijn in de buurt voor het ontwerp. Te vaak wordt een buurt opgescheept met een kunstwerk dat uiteindelijk velen niet mooi vinden. Dus meerderheid voor ontwerp en thema is voorwaarde.

Antwoord

deze week nog wordt er een enquete gestuurd naar alle bewoners van de componistenbuurt vanuit de buurtvereniging.

Antwoord

Geweldig initiatief! Woon in de Mozartstraat en telkens wanneer ik deze muur passeer daalt mijn humeur. Ben ervan overtuigd dat een passende muurschildering het tegenovergestelde effect zal gaan hebben!

Antwoord

Ontzettend leuk idee: ruimte voor de kunst, mooie entree voor de wijk & verbetering van ons gemeenschappelijke humeur!

Antwoord

Topidee!!

Antwoord

Geweldig idee. De graffiti is uitermate lelijk. Zeker als dit o.a het uitzicht is vanuit je zijraam. De uitdaging is nu wie kan de hoogte graffiti zetten, waardoor mijn uitzicht alleen maar erger is geworden. Ook al zou de kunst niet mijn smaak zijn, alles is beter dan dit!

Antwoord

De muur op de hoek van de Daalseweg en de Mozartstraat is zeker aan een opknapbeurt toe. De lelijke grafity wat door vandalen is aangebracht, haalt het aangezicht van de wijk omlaag. Fijn dat een mooie muurschildering nu vorm gaat krijgen.

Antwoord

Heel goed idee.

Antwoord

Heel leuk initiatief!

Antwoord

Wat een goed plan! Die lelijke graffitti is zóóóó uit de tijd

Antwoord

Super leuke entree van de wijk met muurschildering in de mozartstraat.

Antwoord

Fantastisch! Er zijn al zoveel mooie voorbeelden in Nijmegen, dat moet hier ook helemaal goedkomen!

Antwoord

Super initiatief! Ik ondersteun dit en draag zonodig financieel bij.

Antwoord

Ik ondersteun dit en draag zonodig ook financieel bij.

Antwoord

Wat een mooi initiatief waarmee de wijk zeker van opknapt!

Antwoord
Idee is ingestuurd op 26-07-2021