Verschillende bloemen

Gemeente heeft bepaald om verschillende stukken gras niet meer wekelijks te maaien.

Hierdoor zijn er veel stukken mey hoog gras.

Gezien we veel kleine nuttige beestjes hebben in onze flora en fauna is het idee misschien om deze vakken te bestrooien met verschillende zaden. Waardoor onze kleine vrienden hun maaltijd of nuttige zaden kunnen gebruiken. Daarnaast fleurt het ook leuk voor de bewoners.

Initiatiefnemer
Deelnemers

Er zijn nog geen deelnemers

Feedback van de gemeente

Op vele locaties in Nijmegen gaan we minder maaien om zo meer bloemen en kruiden te krijgen wat een positief effect heeft op de biodiversiteit. Door het minder maaien en afvoeren van het gras wordt de bodem verschraald en is de verwachting dat bloemen en kruiden vanzelf zich gaan ontwikkelen. In Dukenburg zullen grassoorten vaak de overhand nemen. Dat komt door de kleiige bodem. Het eindbeeld op kleigrond is dus anders dan op zandgrond. Het strooien van bloemenzaad over bestaande vegetatie heeft weinig zin. Bij het aanleggen van een bloemen/kruidenweide komt veel kijken. We hebben voor meer informatie een bestand als bijlage toegevoegd aan dit idee. Uw idee wordt om deze reden over twee weken naar het archief verplaatst. Mocht u toch een rol voor uzelf en omwonenden zien dan horen wij het graag.

Reacties

Het idee was leuk om niet te gaan maaien op het gras. Maar welk bedrijf heeft het idee alles weg te maaien. Het had nog even mogen wachten. Laat de natuur zijn gang maar gaan. Maar nu is mij idee. Is het niet leuker en mooier om er vaste planten te gaan plaatsen. Je haalt er eerst een grote laag gras en klei weg dan goede compost erover heen alles natuurlijk voor de winter dan kan de compost zijn werk doen en dan in het voor jaar mooie vaste planten in poten. En dat is een leuk project voor de bewoners. Dan komen de vlinders en insecten echt wel. Maar zijn meerdere projecten gedaan kan worden in de wijk. Graag wil ik in contact willen komen wie er over gaat.

Antwoord

Tuurlijk is dat ook een leuk idee en misschien wel beter.

Antwoord
Idee is ingestuurd op 25-05-2020