Mogelijkheid tot aanplanten bomen in de 38e straat?

Afgelopen jaren zijn er in onze straat (38e) steeds meer bomen weggehaald tussen de parkeerplaatsen. Deze bomen waren ziek/dood, maar er zijn ook gezonde bomen verwijderd.
Helaas geeft dit een somber uitzicht. Het stuk groen/uitzicht richting te staddijk wordt gebruikt als hondenuitlaat veldje, en ook hier staan 2 troosteloze bomen die er niet fraai bij staan. 
Een mooi voorbeeld waar ik graag naartoe zou willen is de rij bomen zoals aangeplant in de 33e straat in de Aldenhof. Naast dat er weer schaduwplekken komen, geeft een nieuwe aanplanting in de straat ook een mooiere sfeer/uitstraling van het straatbeeld. 

Initiatiefnemer
Deelnemers

Er zijn nog geen deelnemers

Feedback van de gemeente

Het klopt dat er bomen in de verharding de laatste jaren zijn verminderd. Dit waren geen gezonde bomen. De laatste heeft de gemeente net weggehaald omdat deze vrijwel dood was. In de verharding willen we liever geen nieuwe bomen als er geen groot groenvlak onder zit. Hierdoor zullen bomen het namelijk moeilijk doen en hetzelfde beeld geven over een aantal jaren zoals initiatiefnemer nu schetst. Dit heeft te maken met groeiruimte, waterbehoefte en hittestress. Bomen kunnen wel maar dan met een groot vlak groen eronder(parkeerplaats grootte). Een andere mogelijkheid is de bestaande boomspiegels opvullen met laagblijvende heesters zodat het wel groen is of participatie vlakken met vaste planten of zo. Het is belangrijk dat uw idee ondersteund wordt door de wijk / wijkbewoners. Probeer uw buurtgenoten naar mijn wijkplan te krijgen voor het uitdelen van hartjes en te reageren op uw idee! Zodra er genoeg likes zijn voor uw idee gaan wij met u in gesprek over de mogelijkheden. Succes!

Reacties

Idee is ingestuurd op 24-04-2020