Kinderraad heeft idee prullenbakken te bestickeren

Kinderraad onthult versierde afvalbakken

Leerlingen van basisschool het Talent uit Lent en de Aldenhove in Aldenhof onthulden afgelopen tijd hun zelf versierde afvalbakken rondom de school. Dit initiatief kwam vanuit de Kinderraad van de gemeente Nijmegen waar de kinderen deel aan namen.

“Afvalbakken een leuke buitenkant geven”

De leerlingen wilden de afvalbakken rondom de school een leuke buitenkant geven, zodat medebewoners van de wijk het afval beter opruimen. Dar zorgde voor de uitvoering en het stickeren van de afvalbakken. En het resultaat mag er zijn. Rondom beide scholen zijn drie afvalbakken versierd. Ook zetten de leerlingen zich in voor een schone buurt. Zij gaan op pad als Wijkheld om het zwerfafval in de buurt op te ruimen. Zij willen het goede voorbeeld geven. Goed gedrag doet volgen.

 

Kinderraad

De initiatieven van de leerlingen kwamen uit schooljaar 2021/2022 en 2022/2023. In 2015 is de Kinderraad Nijmegen opgericht. De Kinderraad is een initiatief van de Gemeente Nijmegen, van de stichting Sint Josephscholen, van de Conexus-scholen en van SOL Identiteitsbegeleiders. Via de Kinderraad kunnen scholen vorm geven aan hun burgerschapsopdracht. Maar belangrijker nog: via de Kinderraad kunnen alle kinderen in Nijmegen hun stem laten horen in de raadzaal van het stadhuis en de ervaring opdoen met het hebben van invloed op hun directe leefomgeving.

Bron: Dar

Initiatiefnemer

Deelnemers

Er zijn nog geen deelnemers

Budget

  • Stickers prullenbakken

    Jaarlijks, van 2023 tot en met 2023
    project.budget.fields.is_assigned-alt