X

Wijkinformatie 't Broek

Over 't Broek

Sharif Said

Uw
Projecten
Nieuws

De openbare ruimte van 't Broek

't Broek

't Broek ligt in Lindenholt. De aanwezigheid van water geeft de wijk haar eigen charme.
Bewoners zijn trots op en maken veel gebruik van het aanwezige groen in de wijk, zoals het ‘Rabattenbos’, Park Leuvensbroek/Wedesteinbroek of enkele oude boomgaarden in de omgeving van Leuvensbroek. Bijzonder is de aanwezigheid van ecologische waarden in ’t Broek. Er zijn ecologisch zones aanwezig langs de snelweg A73 en tussen de Horstacker/IJpenbroekweg en Hegdambroek. De Smalle Steeg is een van de oudste, nog zichtbare laanstructuren binnen Lindenholt. Het groen wordt gewaardeerd, maar wordt ook vaak gezien als restruimte. Dat komt doordat er veel groen te vinden is en het er op veel plekken hetzelfde uitziet. Dit werkt verkeerd gebruik in de hand (zwerfafval en illegale stort) en zorgt soms voor sociaal onveilige situaties. (Bron: Stads- en Wijkmonitor 2017)

Wijkbudget

In 2019 is er € 22.000,- uit het wijkbudget beschikbaar voor omvormingen, vervanging en extra onderhoudsmaatregelen voor de openbare ruimte in 't Broek.

Kijk in het overzicht om te zien waar het wijkbudget dit jaar aan is toegewezen, welke wensen er aanspraak willen maken op het wijkbudget en wat er in de komende jaren beschikbaar is.

Ga naar het overzicht
Informatie
Nieuws

Uitgelicht