Vervangen bruggen Dukenburg | Geologenstrook & park Staddijk

Wat gaan wij doen
De gemeente Nijmegen gaat 2 bruggen plaatsen in park Staddijk die gemaakt zijn van hout uit de vorige bruggen. Alleen de goede delen van de oude bruggen worden hergebruikt. In de Geologenstrook komt een brug die gemaakt is van hergebruikt hout en nieuw hout. Alle 3 de bruggen zijn daardoor duurzaam. De architect van Arc2 architecten en de bruggenbouwer Meerdink Bruggen zorgen ervoor dat de bruggen er ook mooi uitzien. Alle bruggen zijn getest op veiligheid.

Dit project is ook een pilot. Diverse organisaties waaronder Rijkswaterstaat, de Rijksdienst van Ondernemend Nederland en belangengroepen Centrum hout kijken mee met dit project. Mogelijk nemen zij onze aanpak in de toekomst over.

De bruggen en het ontwerp
De bruggen in park Staddijk en de Geologenstrook bouwt de bruggenbouwer met het hout uit de oude bruggen. Hierbij let hij erop dat er zo min mogelijk co2 en stikstof vrij komt. Deze bruggen zijn schoongemaakt en gecontroleerd op veiligheid.

Planning
De werkzaamheden aan de bruggen in park Staddijk zijn van  21 september tot en met 6 november 2020. De bruggen zullen er tijdelijk niet liggen, waardoor u moet omlopen. De werkzaamheden vinden niet plaats in het broedseizoen. De brug aan de Geologenstrook daar wordt het ontwerp nog voor gemaakt. Het ontwerp is aangepast nadat er bevers ontdekt waren op de plek waar het bouwteam de brug wilde plaatsen. In de tussentijd kunt u gewoon gebruik maken van de brug. Houd voor de planning van deze brug deze pagina in de gaten.

Prijsvraag
Verzint u een naam voor een van de drie bruggen? Suggesties zijn welkom op het e-mailadres s.boumghait@nijmegen.nl. Mail hierbij ook uw telefoonnummer, zodat wij u kunnen contacten. Dit kunt u doorgeven tot en met 22 oktober 2020.

Stem vervolgens via de facebookpagina 'Nijmegen Dukenburg' op uw favoriet en maak kans op een duurzame cadeaubon ter waarde van €25,00!

Initiatiefnemer
Deelnemers

Er zijn nog geen deelnemers

Feedback van de gemeente

Reacties

Gepromoveerd naar In uitvoering op 14-09-2020
Idee is ingestuurd op 16-06-2020