X

Wijkinformatie Neerbosch-Oost

Over Neerbosch-Oost

Sharif Said

Uw
Projecten
Nieuws

De openbare ruimte van Neerbosch-Oost

Neerbosch-Oost

Neerbosch-Oost ligt in Nieuw-West. Rond de wijk ligt een groene strook met daarin waterpartijen. De begrenzing door wegen en water maakt dat de wijk volgens betrokkenen een wat geïsoleerde ligging heeft. De groene buffer om de wijk geeft echter ook woonkwaliteit en een mooie, groene entree vanaf de brug over het Maas-Waalkanaal. Verloedering is zichtbaar rond (enkele) particuliere woningen, bijv verloedering van voortuinen, overlast van houtkachels en vormen van onaangepast gedrag. De kwaliteit van ‘het grijs’ in de wijk (kortgezegd de verhardingen) blijft wat achter omdat deze gedateerd oogt. Het Tubaplein heeft een verbeterslag ondergaan, zowel de woningen als de openbare ruimte. (Bron: Stads- en Wijkmonitor 2017)

 

Wijkbudget

In 2019 is er nog € 48.500,- van de € 50.000,- uit het wijkbudget beschikbaar voor omvormingen, vervanging en extra onderhoudsmaatregelen voor de openbare ruimte in Neerbosch-Oost.

Kijk in het overzicht om te zien waar het wijkbudget dit jaar aan is toegewezen, welke wensen er aanspraak willen maken op het wijkbudget en wat er in de komende jaren beschikbaar is.

Ga naar het overzicht