X

Wijkinformatie Lent

Over Lent

Jeannette Stevens

Uw wijkregisseur
Projecten
Nieuws

De openbare ruimte van Lent

Lent

Lent  ligt in Noord. Er is relatief weinig openbare ruimte en openbaar groen in de nieuwe delen van Lent. Sommige buurten zijn behoorlijk ‘stenig’. In veel straten, met name in oud Lent, bestaat het groen uit straatbomen. Het watersysteem van Lent heeft veel ruimte nodig. Een behoorlijk deel van de openbare ruimte in het nieuwe deel bestaat uit waterpartijen, sloten of wadi’s. De singel langs de Turennesingel, de Lentse Plas en de Zandse Plas zijn opvallende waterpartijen in het nieuwe Lent.
Verkeersveiligheid blijft een belangrijk thema in Lent. Op diverse plekken wordt onveiligheid ervaren, zoals bijvoorbeeld de fietsoversteekjes over de Vrouwe Udasingel, rondom scholen, de voorrangssituaties op de fietsstraat Laauwikstraat, bouwverkeer in de wijk en het te hard rijden in 30km-zones. Het is volgens bewoners soms lastig parkeerruimte te vinden in de directe nabijheid van de eigen woning. De parkeerbalans is ontregeld doordat de daarvoor bestemde parkeerplaatsen op eigen perceel niet worden gebruikt. (Bron: Stads- en wijkmonitor 2017)

Nijmegen Noord is volop in ontwikkeling. Meer informatie over de in ontwikkeling en aanbouw zijnde wijken kunt u vinden op www.waalsprong.nl.

 

Wijkbudget

In 2019 is er € 50.000,- uit het wijkbudget beschikbaar voor omvormingen, vervanging en extra onderhoudsmaatregelen voor de openbare ruimte in Lent.

Kijk in het overzicht om te zien waar het wijkbudget dit jaar aan is toegewezen, welke wensen er aanspraak willen maken op het wijkbudget en wat er in de komende jaren beschikbaar is.

Ga naar het overzicht
Informatie
Nieuws

Uitgelicht


Er zijn geen uitgelichte projecten