Weghalen Struiken op Akkerwinde

De parkeerproblemathiek in de Akkerwinde neemt steeds meer toe. Het parkeren in de vakken word steeds lastiger, nu de struiken zo groot geworden zijn. Je kunt als je netjes parkeert niet eens uitstappen want je krijgt je deur niet open omdat deze tegen de haag aankomt. Veel auto's parkeren hem dan ook ruim, zodat men er wel makkelijker uit kan stappen, met als gevolg dat de auto te breed staat waardoor onze straat te smal word voor de Dar, Brandweer en ander groot bestemmingsverkeer. De Akkerwinde is de enige straat die met deze situatie kampt. De overige wijken aan de andere kant van de Vrouwe Uda Singel hebben niet deze situatie, maar dat komt omdat er geleerd is van de oude situatie.Kortom we zouden die struiken in de midden berm graag verwijderderen en er dan bijvoorbeeld gras /bloemen laten groeien zodat je makkelijker je auto uit kunt uitstappen zonder dat je krassen op je auto krijgt. En onze straat een stuk veiliger word. Graag zoveel mogelijk liken.

groeten.

 

 

Initiatiefnemer
Deelnemers

Feedback van de gemeente

Dank u voor het plaatsen van uw idee op mijnwijkplan. Fijn dat u ons digitale platform hebt gevonden! Het is belangrijk dat uw idee ondersteund wordt door de wijk / wijkbewoners. Probeer uw buurtgenoten naar mijn wijkplan te krijgen voor het uitdelen van hartjes en te reageren op uw idee! Succes!

Reacties

Hoe kan het dat alle wijken wel gras in middenberm hebben en bij ons Wikke\Akkerwinde niet!!! Krasvrij uitstappen is onmogelijk als je normaal parkeert! De straat moet doorgankelijk blijven voor al het verkeer dus parkeren inparkeervakken is een pre! Wellicht heeft de rest van de wijk hier geen probleem mee maar dit heeeeele kleine stukje wel!

Antwoord

Ik zie echt het probleem niet. Er zijn genoeg plekken om te parkeren waar het geen probleem met de struiken. Alle andere argumenten om de struiken weg te halen zie ik persoonlijk ook niet als problematisch. De argumenten om de struiken te laten staan zijn een stuk sterker. Kortom verwacht niet dat er een meerderheid gehaald gaat worden om de struiken weg te halen. Dit MijnWijkplan kan wat mij betreft gesloten worden.

Antwoord

Ook ik ben voor het behoud van het groen. Het is een beetje krap aan met uitstappen als ik dicht tegen de stuiken aan parkeer maar dat heb ik er graag voor over. Ik zie ook het idee (project groen-voor-grijs) voor het omgekeerde elders in Nijmegen waar de wens is om de tegels langs de pakeerplekken te vervangen door groen :-|

Antwoord

Ik sluit me grotendeels bij de twee eerdere reacties aan. Het is soms een beetje behelpen, maar prima te doen. Persoonlijk vind ik de haagjes een mooie afscheiding. Misschien dat meer ruimte juist de pakket bezorgers e.d. uitnodigt nog harder door de straat te racen wat juist tot meer onveilige situaties leidt. Conclusie: gewoon laten zoals het is en met regelmatig snoeiwerk zie ik weinig problemen.

Antwoord

Wat een slecht idee. Er is al zo weinig groen. Groen is goed voor de kinderen, voor de vogels, voor de CO2 binding, voor de wateropname van het grondwater, voor onze zuurstof, voor het aanzicht van de straat. Als iedereen zich een beetje voegt kan het prima.

Antwoord

Wat een slecht idee. Er is al zo weinig groen. Groen is goed voor de kinderen, voor de vogels, voor de CO2 binding, voor de wateropname van het grondwater, voor onze zuurstof, voor het aanzicht van de straat. Als iedereen zich een beetje voegt kan het prima.

Antwoord

Weet jij over welk gedeelte het gaat Norbert?

Antwoord

Wat mij betreft een absolute non-issue. Laat dat beetje groen wat er nog is in de straat gewoon staan en parkeer gewoon iets van de struiken/kant af. Problem solved. De straat is breed genoeg hiervoor (ook voor de hulpdiensten).

Antwoord

Weet jij over welk gedeelte het gaat Norbert?

Antwoord

Goedemorgen Monique, jazeker het gaat over de gehele Akkerwinde zoals André mij vertelde. Dat kleine beetje groen zorgt er naar mijn idee voor een vriendelijke en leefbare leefomgeving, werkt verkoelend en zorgt voor biodiversiteit. Wellicht kun je de auto iets verder vd kant parkeren zoals . Er is dan nog steeds voldoende ruimte (ook voor de hulpdiensten). Een ander idee is om je auto ‘krasvrij’ te parkeren op de struikvrije parkeerplaats bij de hoek Akkerwinde/Wikke.

Antwoord
Idee is ingestuurd op 28-05-2020