Verbetering Plein Op Hoek

Beste Meneer of Mevrouw van Gemeente Nijmegen

Mijn naam is Jannes en ik woon in de Hoge Bongerd, Lent. Ik fiets vaak door de Laauwikstraat om naar de winkel en mijn vader & familie te gaan. Ook kom ik hier vaak met vrienden om iets te eten of te drinken bij bijv. Eten en Drinken of Hemels ijs. Ik schrijf deze ideen omdat er toch wat dingen missen hier.

Waar de Laauwikstraat en de Lentse Schoolstraat elkaar ontmoeten is een heel gezellig pleintje, met kappers, bakkers en restaurants. Er is een bushalte zodat je er makkelijk kunt komen, maar toch missen er een paar dingen.

De tegels op het plein staan schots en scheef door de bomen, ik zou graag de bomen willen houden voor schaduw en natuur maar als er nieuwe bomen geplant moeten worden zodat de tegels recht gemaakt kunnen worden zou ik dit niet erg vinden. Op dit plein zou het fijn zijn als er misschien wat bankjes en prullenbakken staan, het zal hierdoor vast een stuk gezellig worden en een fijne rust plek. Op de parkeerplaats naast het plein en voor de kappers zaak De Krul zou er een kleine fietsenstalling geplaatst kunnen worden of fietsenrekken. Zodat mensen hun fietsen niet constant tegen hekken aan zetten. Hiermee geeft u ook het blik dat er meer ruimte aan fietsen wordt gegeven dan auto's. De kruising tussen de Laauwikstraat en Lentse Schoolstraat zou verhoogd kunnen worden. Hierdoor remmen auto's en andere voertuigen hopelijk meer af waardoor het veiliger wordt voor fietsers en voetgangers(waaronder veel scholieren), het wordt hierdoor waarschijnlijk ook gezelliger omdat het geluid van voorbij rijdende voortuigen minder wordt. Als laatst staat er een bord met een kaart van lent op het pleintje. Dit bord ziet er vervallen uit en zit onder de stickers en graffiti, de kaart die er in zit is ook erg verouderd. Het zou heel erg fijn zijn als het bord en de kaart vernieuwd zouden worden.

Bedankt voor het lezen en ik hoop dat er wat aan deze problemen gedaan kan worden.

met vriendelijke groet,

Jannes Lenkens

Initiatiefnemer

Deelnemers

Er zijn nog geen deelnemers

Feedback van de gemeente

Reacties

Idee is ingestuurd op 12-08-2021