X

Wijkinformatie Heseveld

Over Heseveld

Sharif Said

Uw
Projecten
Nieuws

De openbare ruimte van Heseveld

Heseveld

Heseveld ligt in Nieuw-West. De recentelijke renovaties en groot onderhoud door de corporatie geven de woonkwaliteit een oppepper. Ook de openbare ruimte werd verbeterd. De wijk heeft relatief weinig groen, maar Dorpspark Hees, het Augustijnerbos, parkje Hoog Heseveld en de begraafplaats aan de Hatertseveldweg zijn gewaardeerde groenvoorzieningen. Er zijn plekken in de wijk die nogal stenig aandoen: o.a. het Daniëlsplein en de Paul Krugerstraat. Het Daniëlsplein wordt gezien als het hart van Heseveld, maar het wordt niet ervaren als een ‘levend’ en prettig centrum van de wijk. Daarbij wordt de omgeving van het plein geplaagd door afvalproblematiek bij de ondergrondse containers en door parkeeroverlast. De Gemeente gaat samen met de bewoners van start om een ontwerp te maken voor het Daniëlsplein. (Bron: Stads- en Wijkmonitor 2017)

Wijkbudget

In 2019 is er € 44.000,- uit het wijkbudget beschikbaar voor omvormingen, vervanging en extra onderhoudsmaatregelen voor de openbare ruimte in Heseveld.

Kijk in het overzicht om te zien waar het wijkbudget dit jaar aan is toegewezen, welke wensen er aanspraak willen maken op het wijkbudget en wat er in de komende jaren beschikbaar is.

Ga naar het overzicht
Informatie
Nieuws

Uitgelicht

Informatie
Projecten

Algemene informatie


Actualiteiten