X

Wijkinformatie Hengstdal

Over Hengstdal

Helen Franken

Uw wijkregisseur
Projecten
Nieuws

De openbare ruimte van Hengstdal

Hengstdal

Hengstdal ligt in Oost. Hengstdal heeft een sterke vervlechting met het landschap in de omgeving, dat licht glooiend en groen is. De woningen met voor- en achtertuinen vormen samen met de laanbeplanting en inrichting van pleinen en plantsoenen een groene structuur in de buurt. Het beperkte areaal groen (vooral in het oostelijk deel) ligt in kleine eenheden verspreid door de wijk.
Bewoners zijn trots op het Limospark, “de Vlindertuin” en “het Moerbeiplantsoen”; het onderhoud gebeurt hier door bewoners zelf. Afgelopen jaar zijn diverse nieuwe bewonersinitiatieven ontstaan en uitgevoerd (moestuin Limos, jeu de boulesbaan Hengstdalseweg, Dommerplein). (Bron: Stads- en wijkmonitor 2017)

 

Wijkbudget

In 2019 is er € 50.000,- uit het wijkbudget beschikbaar voor omvormingen, vervanging en extra onderhoudsmaatregelen voor de openbare ruimte in Hengstdal.

Kijk in het overzicht om te zien waar het wijkbudget dit jaar aan is toegewezen, welke wensen er aanspraak willen maken op het wijkbudget en wat er in de komende jaren beschikbaar is.

Ga naar het overzicht
Informatie
Nieuws

Uitgelicht


Er zijn geen uitgelichte projecten