X

Wijkinformatie Centrum

Over Centrum

Anne-Marie Cobussen

Uw wijkregisseur
Projecten
Nieuws

De openbare ruimte van Centrum

Centrum

Nijmegen-Centrum bestaat uit de Benedenstad en het Stadscentrum. Veel bewoners ervaren de openbare ruimte als een prettig dwaalgebied met een onregelmatige stratenpatroon (veel kinderkopjes); kenmerkend voor het centrum, maar qua gebruikersvriendelijkheid soms lastig. Een positieve ontwikkeling is de nieuwe verbinding tussen Waalkade en Ooijpolder, waardoor nieuwe recreatie-mogelijkheden ontstaan. Negatief neveneffect is vooral vervuiling van de strandjes. Vernieuwing van Bloemerstraat en Plein 44 is afgerond; zowel bebouwing als openbare ruimte hebben een nieuwe uitstraling gekregen. Er is een grote ondergrondse fietsenstalling gekomen en parkeergarage oor ondernemers en bewoners. Op diverse locaties wordt overlast van geparkeerde fietsen ervaren; toegankelijkheid is een issue dat speelt. (Bron: Stads- en wijkmonitor 2017)

 

Wijkbudget

In 2019 is er nog € 45.500,- van de € 50.000,- uit het wijkbudget beschikbaar voor omvormingen, vervanging en extra onderhoudsmaatregelen voor de openbare ruimte in Centrum.

Kijk in het overzicht om te zien waar het wijkbudget dit jaar aan is toegewezen, welke wensen er aanspraak willen maken op het wijkbudget en wat er in de komende jaren beschikbaar is.

Ga naar het overzicht
Informatie
Nieuws

Uitgelicht